© Kirsten Bunschoten 2014
Bearded Collies with natural beauty & brains Beardiefriends

Puppiedagboek

Hoera, we zijn dolblij, want op maandag 24 Februari werden Ninah en Lloyd de trotse ouders van 10 prachtige en gezonde pups;

6 reutjes en 4 teefjes en zoals verwacht, allemaal zwart, met mooie aftekeningen! De pups groeien allemaal goed en zijn lekker stevig en sterk!

Week 1: Ook met Ninah gaat het goed, ze is een fantastische moeder, zorgt supergoed voor haar pups maar ook voor zichzelf door goed te eten en drinken! Het lijkt haar allemaal heel makkelijk af te gaan, ondanks dat ze zoveel pups heeft. We hoeven geen pups bij te voeren en ook het wassen van de pups en het schoon houden van de werpkist doet ze allemaal zelf. Teefje rood en reutje blauw (de kleinste pup) hadden de eerste paar dagen even wat extra aandacht aan de melkbar nodig omdat ze niet zoveel aankwamen als de rest, maar vanaf dag 4 kwamen ook zij flink aan en blijft dit ook in een stijgende lijn doorgaan. De melk is goed gaan stromen bij Ninah en dat is aan de dagelijks flinke gewichtstoename bij alle pups te merken! Ze is heel voorzichtig in de werpkist om maar niet bovenop een pup te gaan staan of liggen en blijft ook rustig liggen zonder steeds te verplaatsen, dus we hoeven geen anti-doodligstangen in de werpkist te installeren, net als indertijd met haar moeder. Wat is het toch mooi, dat dit sterke moederinstinct zo doorgegeven wordt van generatie op generatie!

We zullen iedere week nieuwe foto’s en filmpjes plaatsen op onze openbare facebookpagina:

https://www.facebook.com/beardiefriends/?ref=bookmarks (ook te zien als je geen facebook hebt!). HIeronder alvast een voorsproefje!

  Hieronder de 6 reutjes:

Hieronder de 4 teefjes: